Yoga lessen en workshops

Wanneer we ouder worden is het niet meer zo vanzelfsprekend dat we ons lichaam vrij kunnen bewegen. Stijfheid en stramheid, pijn en verkramping kunnen ons behoorlijk beperken en ons levensplezier wegnemen. Bij het ouder worden is het vaak verleidelijk om te blijven zitten; bijvoorbeeld door urenlang televisie te kijken.  Maar ook hoe ouder je wordt hoe belangrijker lichaamsbeweging is en yoga is een zeer effectieve manier van bewegen om jezelf vitaal en soepel te blijven voelen.

Hatha yoga geeft energie. Door yogaoefeningen worden niet alleen spieren opgebouwd en de lenigheid verbeterd. Yoga zorgt vooral voor een betere verdeling van de energie in je lichaam en brengt je steeds bezige geest tot rust. Dit bereik je door een bewuste ademhaling. Door een bewuste en diepere ademhaling krijg je meer energie. Daarom wordt je door yoga niet moe. In tegendeel: na de yogales voel je je ontspannen, uitgerust en fit.
Het westerse leven brengt constant stress met zich mee. Als je nog jong bent kun je veel stress verdragen door ontspanning te zoeken in bijvoorbeeld een sport. Yoga berust nimmer op prestatie, wat bij vele sporten wel het geval is, maar het is vooral gericht op ontspanning, versterking van je spieren en je ademhalingstechniek. Door het ouder worden gaat alles langzamer, behalve de wereld om je heen: daar blijft alles op een snel tempo doorgaan. Yoga geeft je de kracht en de rust om hiermee door te gaan. De yoga oefeningen zijn dan ook voor iedereen geschikt en absoluut niet moeilijk of ingewikkeld en kunnen individueel aangepast worden.

  Hatha Yoga 55+

donderdag ochtend en donderdag avond.

Voor meer info of om je op te geven:

 www.livityoga.nl 

 

YOGA WORKSHOP

Voor bedrijven, instellingen, met vrienden of familiedag etc.